top of page

Jak si prověřit nájemníka ?


V dnešním článku jsem se rozhodl zabývat se tématem, které bude zajímat především ty z vás, kteří pronajímají popřípadě zvažují pronajímat svůj byt či dům a chtějí minimalizovat šanci, že si vyberou neplatiče…..


Za prvé je potřeba si uvědomit, že charakter nájemníků (ne všech) se často mění před podpisem nájemní smlouvy , po jejím podpisu a v momentě kdy byt odevzdávají a to jaký je to skutečně člověk jednoduše neovlivníte, ale spoustu věcí si můžete přesto zjistit sami….


Pojďme se na to podívat,


1) Prověření zadluženosti je zásadní, pokud zjistíme, že člověk je v exekucích, v insolvenci či má jiné nedoplatky tak velmi pravděpodobně jeho platební morálka nebude žádná sláva a od takových ruce pryč.


Kde prověřit

a) www.exekuceinfo.cz (centrální evidence exekucí)


(tohle používám já, za cenu 149,-Kč respektive 129,-Kč získáte ucelené informace z důležitých rejstříku včetně evidence exekucí, insolvenčího rejstříku a hledaných osob policíi ČR)


2) Prověření zaměstnání je v zahraniční naprosto běžná věc. U nás tomu tak není a přitom je přece normální mít jistotu, že člověk, kterého necháme bydlet ve svém bytě má práci, nebojte se si smlouvu vyžádat. Ten kdo je řádně zaměstnaný a nemá v úmyslu při první možnosti nezaplatit nájem nemá s doložením pracovní smlouvy žádný problém, no a pokud ano, nechte ho jít, najdete jiného.


3) Reference z minulého bydliště vám také hodně napoví. Pokud jde nájemník z jiného nájemního bytu, neměl by mít problém vám předat kontakt na svého bývalého pronajímatele. Opět pokud se bude zdráhat, minimálně zpozorněte.


4) Sociální sítě vám mohou otevřít oči. Dnes už je má skoro každý a s příspěvků či komentářů se také můžeme dozvědět ledasco. Pokud však příspěvky vysloveně nebijí do očí v tom, že se jedná o opilce, chovnou stanici psů apod…neberte je příliš vážně, na sociálních sítích totiž často lidé neukazují svojí skutečnou tvář.


JEDNODUŠE ŘEČENO PROVĚŘUJTU DŮKLADNĚ A BEZ KOMPROMISŮ.

NEBO SE NA MĚ OBRAŤTE A RÁD VÁM S NALEZENÍM SPOLEHLIVÉHO NÁJEMNÍKA POMŮŽU, PROVIZI V PŘÍPADĚ NÁJMU HRADÍ NÁJEMNÍK, TEDY PRO VÁS SE JEDNÁ O SLUŽBU ZCELA ZDARMA .



331 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page